miercuri, 6 septembrie 2017

Daniel Verejanu, preşedintele Festivalului Internaţional de Poezie, Chişinău, Moldova

  Membrii Juriului Internaţional:
  Academician Mihai Cimpoi (preşedintele Juriului Internaţional): Am salutat printre primii Festivalul Internaţional de Poezie – Renata Verejanu, deoarece cunosc acest poet de pe linia întâi a renaşterii naţionale, ştiu cât de mult a pătimit. Trecând prin timp cu demnitate, Poeta vine cu un frumos bilanţ literar: peste 50 de titluri de carte, printre care antologiile proprii: Eu am ştiut să fac din viaţa mea o sărbătoare, Ofranda omeniei, Poetul Dintre Milenii, şi primele volume de OPERE ALESE. Lecţiile Deschise pe care poeta le desfăşoară de peste un sfert de veac cu Cenaclul „Grai Matern” - au prevăzut festivalul, care, iată că a devenit o tradiţie.

  Academician Vasile TĂRÂŢEANU, Cernăuţi: În zilele de astăzi când oamenii tot mai mult se înrăiesc, se îndepărtează, se înstrăinează unii de alţii, ei bine, Providenţa o dă pe poeta Renata Verejanu, care ştie să ne adune în jurul frumosului, a cuvântului magnific, poetic, în jurul unor idealuri frumoase… Ea, unica în spaţiul românesc, a reuşit să organizeze multe activităţi culturale, foarte originale şi viabile, menite să îmbogăţească cultura noastră română. O felicit pe draga mea colegă, cu care am debutat în aceleaşi ziare.

  Vasile BAHNARU, directorul Institutului de Filologie: Institutul de Filologie al AŞM a salutat iniţiativa Academiei Europene a Societăţii Civile de a desfăşura Festivalul Internaţional de Poezie – Renata Verejanu, cunoscând că ce e legat de acest nume, de acest om de cultură – nu poate fi decât original, de durată, trainic şi de folos. Către cea de-a III ediţie, poeta Renata Verejanu vine cu noi cărţi şi mai multe volume de Opere alese, editarea cărora se desfăşoară sub patronajul Institutului de Filologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Un dar adevărat către Sărbătoarea Limba Noastră Română, pentru frumuseţea cărei poeta se mai află pe baricade şi azi… Cronicar P.S. Poza e cel mai veritabil document.

Reporter
AMP-Internaţional

Niciun comentariu: