marți, 21 septembrie 2010

Asambleea în Deplasare a Tinerilor

Ediţia 2010-2011 a proiectului „Asambleea în Deplasare a Tinerilor” s-a ramificat mult de la prima sa ediţie şi a cuprins întreg teritoriul R.Moldova, şi chiar a trecut frontierile ţării.

Din numele proiectului vine clar sensul: evenimente organizate de tineri pentru tineri. Ne bucură mult faptul că Asambleea, desfăşurată lună de lună si la Chisinau, în parteneriat cu Biblioteca „Onisifor Ghibu”, a reunit deja sute de persoane, în marea sa majoritate tineret studios de la instituţiile universitare din capitală, dar şi liceeni, profesori, interpreţi, ziarişti, business-mani, parlamentari, compozitori, ambasadori, voluntari ai Societăţii Civile şi alte categorii de cetăţeni, în dependenţă de amploarea şi tematica evenimentului.

Deja de cîţiva ani se desfăşoară aceste reuniuni de tip nou, care evidenţiază tinerii lideri şi cultivă o elită a noii generaţii din R.Moldova, fie că e vorba de training-uri pentru observatorii alegerilor de diferite niveluri(„Reţeaua Naţională de Observatori Imparţiali”, un alt proiect al lui Dan Verejanu) sau întâlniri-dezbateri cu parlamentari, academicieni, poeţi, reprezentanţi ai ambasadelor etc. În cadrul proiectului „Asambleea în Deplasare a Tinerilor” voluntarii de la Primul Club al Consiliului Europei au diseminat informaţie utilă despre politicile şi structura Consiliului Europei, Drepturile Omului, participarea tinerelui la luarea de decizii, cultura şi literatura R.Moldova în contextul culturii şi literaturii europene etc.

Mass-media audio-vizuală, care se difuzează azi în Moldova prin cele peste 50 de canale TV şi radio, şi în special mass media scrisă pentru copii şi tineret, ar trebui să poarte răspunderea calităţii spirituale a cetăţenilor de mâine ai R.Moldova, au sugerat participanţii la una dintre reuniunile Asambleii.

La reuniunea de la 21 decembrie 2010 se vor face unele totaluri, se vor lansa noi perspective şi oportunităţi. Srprizele plăcute ne vor însoţi.



Au comunicat reporterului
AMP-International,
directorul proiectului, Dan Verejanu,
liderul Cluburilor Consiliului Europei


Reporter
„AMP-Internaţional”

Niciun comentariu: